Razvoj djece kroz temu “Vesla frama” u vrtiću “Iiljaš”

🐣  Rad na temi “Vesla frama” pruža djeci jasličkog uzrasta u vrtiću priliku da istraže, uče i razvijaju se kroz različite aktivnosti. Ove aktivnosti podstiču razvoj socijalnih vještina, empatije, senzorne percepcije i jezičkih sposobnosti. Kroz igru i iskustvo, djeca razvijaju svoje razumijevanje svijeta oko sebe i grade osnovu za dalji razvoj.

🐓 Dana, 18. aprila 2024. godine u okviru individalnog stručnog usavršavanja, odgajateljica Aida Bijedić je realizovala temu “Vesela farma” u mješovitoj grupi od 6 mjeseci do 3 godine života u prisustvu pedagogice Amele Mujezinović i psihologice Elmine Mustavifić.

🐑 Cilj ove aktivnosti je bio da se omogući djeci razigrana aktivnost u kojoj će se postaknuti razvoj svih čula putem senzornih aktivnosti te usvojiti nova saznanja i predstave o životu s akcentom na svijet životinja. Djeca u ovoj grupi, budućnosti, imaju do dvije godine i divno ih je bilo gledati kako su usvojili imitativnu igru kako se glasaju životinje.

🐄 Djeca su s uživanjem i velikim interesovanjem učestovala u aktivnosti, pjevušila pjesmicu te savladala i senzorni put do krave do pilića. Prisutni su imali priliku i da osjete zajednički kontinuirani rad odgajatelja i medicinske sestre s djecom ranog uzrasta.

🐥 Mnogo uspjeha i ljubavi u daljem radu želimo Aidi Bijedić i medicinskoj sestri Arijani Amzai, poželjela je ispred kolektiva vrtića “Ilijaš” Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti