Planetarno poučavanje povodom 22. aprila – Dana planete Zemlje III dio

🌏 Obilježavanje 22. aprila – Dana planete Zemlje predstavlja važan podsjetnik o nužnosti očuvanja naše planete i promociji ekološke svijesti. Kod djece, ovo obilježavanje ima poseban značaj, jer im pruža priliku da razvijaju osjećaj odgovornosti prema okolišu. Kroz različite aktivnosti poput sadnje drveća, recikliranja, očuvanja vode i upoznavanja sa ekosistemima, djeca stiču važne vještine i vrijednosti koje će im pomoći da postanu odgovorni i ekološki osviješteni građani. Obilježavanje Dana planete Zemlje u vrtićima  omogućava djeci da shvate da su mali promjene u njihovim svakodnevnim navikama ključne za očuvanje okoliša za buduće generacije.

🌎 Vrtić “Umihana Čuvidina”

🌍  Vrtić “Umihana Čuvidina”

Povodom Dana planete Zemlje – 22. aprila djeca iz vrtića “Umihana Čuvidina” su putem raznovrsnih i interesantnih aktivnosti naučili koliko je važno i kako zaštiti planetu Zemlju.

🌍 Danas, 23. aprila 2024. godine, ispred Općine Novi Grad, posjetio nas je inžinjer hortikulture, gospodin Kenan Erović. Upoznao je djecu s pomenutim zanimanjem te su zajedno posadili sadnice voća u dvorištu vrtića. Mališani su uživali u sadnji voća i bili su sretni zbog ovog doprinosa planeti Zemlji, istakla je Maida Sadiković, odgajateljica vrtića “Umihana Čuvidina”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti