Proljetni užitak: Učenje i kreativnost kroz rad s biljkama u vrtiću “Ilijaš”

🌱🌳 U sklopu teme “Proljeće na selu”, djeca u vrtiću su započela avanturu otkrivanja kroz praktične aktivnosti. Kroz sadnju povrća, mališani uče o važnosti biljaka i njihovom rastu, dok kreativno bojenje voćki i drveća šarenim bojama podstiče maštu i razvija fine motoričke sposobnosti. Ove aktivnosti ne samo da ih povezuju sa prirodom i podstiču ekološku svijest, već im pružaju i priliku da se izraze na jedinstven način, stvarajući svoj mali vrtićki raj.

🌱🌳 U okviru sedmične teme “Proljeće na selu” djeca u 4. godini života sa svojom odgajateljicom Latifom Halilović, započeli su sadnju povrća i farbanje vrtićkih voćki i drveća šarenim bojama . Počinjemo od najmlajdih, a stariji uzrast će se pridružiti ovom malom projektu stvaranja i zaštite biljkaka tako što će presaditi u vrtićku baštu povrće kada dođe za to  vrijeme.

🌱🌳 Ovim aktivnostima djecu učimo o odnosima prema prirodi, ali i uključujemo ih i u društvena zbivanja tokom proljeća. Aktivnim istraživanjem svijeta oko sebe, istakla je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti