Leptirova avantura: Učenje o životnom ciklusu kroz maštovite aktivnosti, vrtić “Zvončić”

✨ U vrtićima se često koriste kreativni pristupi kako bi se djeci približili složeni koncepti na jednostavan način. Jedna od fascinantnih tema je učenje o životnom ciklusu leptira.

✨ Kroz raznovrsne aktivnosti poput posmatranja, crtanja, izrade maketa i dramatizacije… djeca imaju priliku ne samo da nauče o biološkim promjenama kroz koje prolazi leptir, već i da razvijaju maštovitost, kreativnost, motoričke vještine te osjećaj za pažnju i brigu o životinjama. Ove aktivnosti ne samo što ilustriraju prirodne procese, već i podstiču radoznalost i istraživački duh kod mališana, gradeći osnovu za dalje učenje i razvoj.

✨ U vrticu “Zvončić” odgajateljica Anela Đerzić-Muminović realizirala je aktivnost “Gladna gusjenica” u okviru individualnog stručnog usavršavanja. Kreativnim očiglednim sredstvima približila je djeci životni ciklus razvoja leptira. Djeca su sa velikom pažnjom i aktivnošću pokazala oduševljenje tokom svih dijelova aktivnosti, istakla je Mirela Varup, odgajateljica iz vrtića “Zvončić”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti