Posjeta Vatrogasnom Društvu: Učenje o sigurnosti i herojstvu, vrtić “Dunje”

🧑🏻‍🚒🚒 Posjetom vatrogasnom društvu djeca razvijaju svijest o važnosti sigurnosti i pravilnom postupanju u opasnim situacijama. Također, ova aktivnost potiče poštovanje prema vatrogascima kao herojima koji hrabro djeluju u zaštiti zajednice. Kroz interakciju s vatrogasnom opremom i vozilima, djeca uče o timskom radu i važnosti koordinacije u hitnim situacijama.

🧑🏻‍🚒🚒 Mališani iz vrtića “Dunje” zajedno sa svojim odgajateljima su u petak, 12.4.2024.godine posjetili Vatrogasno Društvo Alipašin Most Novi Grad.

🧑🏻‍🚒🚒 Djeca su se upoznala sa vatrograsnom stanicom i njenim prostorijama, zaštitnom opremom vatrogasaca, vatrograsnim vozilima i njihovom namjenom. Djeca su se najviše oduševila s vatrogasnim vozilom gdje su imali priliku da uđu u vozilo, upoznaju se s unutrašnjosti vozila, saznali su šta se sve nalazi u vozilu, na koji način se gasi požar, kako se treba pristupiti u slučaju požara…

🧑🏻‍🚒🚒 Također, ljubazni vatrogasci su ih sproveli kroz svoju vatrogasnu stanicu i pokazali im svoju sobu za odmor, odakle čekaju poziv i kreću u akciju.

🧑🏻‍🚒🚒 Vatrogasci su iskazali zahvalnost na posjeti i ukazali na važost edukacije djece od malih nogu na opasnosti od požara, zemljotresa i poplava.

🧑🏻‍🚒🚒 Odgovorna dgajateljica Arnesa Herenda im je uručila zahvalnicu za njihov doprinos našem gradu i za ljubazan doček mališanima iz vrtića “Dunje”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti