Naučimo o Sarajevu: Razvijanje dječje ljubavi i ponosa prema gradu kroz obilježavanje 6. aprila – Dana grada Sarajeva II dio

💙 U vrtiću, 6. april nije samo običan datum – to je Dan grada Sarajeva! Kroz raznovrsne aktivnosti i sadržaje, djeca imaju priliku da istraže bogatu kulturnu i istorijsku baštinu Sarajeva. Upoznavanje sa građevinskim znamenitostima, tradicijom i pričama koje čine srž ovog grada, ne samo da obogaćuje dječje znanje, već i razvija osjećaj ponosa, pripadnosti i ljubavi prema Sarajevu i njegovim ljepotama.

💛 Vrtići:  „Vjeverica“, “Razigrani dani”, “Labudovi”

💙💛 Vrtić “Vjeverica” 🐿️

 Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva mališani iz vrtića  “Vjeverica”,  odgojne grupe u 6. godini života sa svojim učiteljicama su posjetili Vijećnicu te uživali u vožnji tramvajem 🚈.

❤️  S radošću su se podsjetili na znamenitosti voljenog Sarajeva.

💙 Osnivačem grada Sarajeva smatra se Isa-beg Ishaković, a sam grad su izgradili starosjedioci. Napravljen na raskrsnici rimskih puteva, nikao je grad koji je još tada bio raskrsnica kultura i religija

💛 Svima onima koji grad Sarajevo smatraju svojim gradom, svima onima koji ga vole i poštuju, svima onima koji se odnose prema njemu s poštovanjem želimo sretan Dan grada Sarajeva.

🎂 “Sretan ti rođendan, voljeni grade!”- poručili su iz vrtića “Vjeverica”.

❤️ Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva djece iz vrtića “Vjeverica”, odgojne grupe u 5. godini života sa učiteljicama Erminom Halilović, Fatimom Omerović, Arnelom Hadzić i Minelom Hindijom izveli performans uz pjesmu “Sarajevo u duši mi spavaš”, Maje Milinković.

https://youtu.be/noVMGSRhShE

💙💛  “Razigrani dani”

Povodom 6.aprila – Dana grada Sarajeva u vrtiću “Razigrani dani” s djecom iz mješovite grupe djece od 3 gododine do polaska u školu i njihovim roditeljima odgajatelji Mirha M.i Irma T. realizovali su kreativnu radionicu pod nazivom “Moj voljeni grade”. Male i velike vrijedne ruke izradile su predivnu maketu s puno ljubavi prema svome voljenom gradu.

Djeca u 6.godini života s učiteljicom Nerminom  A. također su napravili svoj voljeni grad.

💙💛  Vrtić “Labudovi”

Povodom 6.aprila – Dana grada Sarajeva u vrtiću “Labudovi” organizovana je radionica pod nazivom “Voljenom gradu” u kojoj su aktivno učestvovala djeca sa svojim najbližim članovima porodice. Tom prilikom su zasadili sadnice drveća u dvorištu vrtića, kako bi grad bio ljepši, a od cvjetova maslačka ispisali poruku svom gradu i družili se uz rad, ples i igre.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti