Posjeta Predsjedništvu BiH u čast Dana grada Sarajeva, vrtić “Lastavica”

💙 U sklopu obilježavanja 6. aprila – Dana grada Sarajeva, mališani iz vrtića “Lastavica” su imali priliku otkriti svijet politike i diplomacije kroz posjetu Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. Ova posjeta je bila prilika za djecu da se upoznaju s radom najvišeg političkog tijela zemlje, kao i prostorijama u kojima borave predsjednici i važni gosti koji posjećuju našu zemlju.

💛 Mali istraživači su posjetiti unutrašnjost zgrade Predsjedništva, gdje su se upoznali s radom ovog važnog političkog tijela. Djeca su imala priliku vidjeti prostorije u kojima se donose važne odluke za budućnost zemlje te su se upoznala s važnošću uloge Predsjedništva u državnom sistemu.

💙 Domaćin posjete bio je član Predsjedništva Željko Komšić, koji je rado odgovarao na pitanja znatiželjnih mališana. Posebno su bila interesantna dječija pitanja o tome kako se postaje predsjednik, koje su obaveze predsjednika… Član Predsjedništva Komšić je s osmijehom odgovorio na svako pitanje, naglašavajući važnost obrazovanja, poštovanja različitosti i rada na dobrobiti zajednice.

💛 Direktorica JU “Djeca Sarajeva”, gospođa Ilda Bekrić, izrazila je zadovoljstvo zbog uspješno organizovane posjete Predsjedništvu BiH, ističući važnost ovakvih događaja za edukaciju i razvoj djece.

💙 “Posjete ovakvim institucijama imaju dubok uticaj na djecu, šireći njihova znanja i razumijevanje o važnim društvenim pitanjima. Zahvaljujemo se Predsjedništvu na srdačnom dočeku i članu Predsjedništva Komšiću na posvećenosti u odgovaranju na pitanja naše djece.”

💛 Kako bi zahvalili na gostoprimstvu i mogućnosti da posjete ovu značajnu instituciju Bosne i Hercegovine, djeca su zajedno s odgajateljima pripremila posebnu pjesmu koju su izveli članu Predsjedništva Komšiću te su poklonila i sliku koju su sami nacrtala, simbolično prikazujući saradnju i prijateljstvo. Ovaj gest je dodatno ojačao veze između najmlađih i državnih institucija, ističući važnost obrazovanja i kulture u izgradnji bolje budućnosti.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti