Učenje empatije i solidarnosti:  Djeca odaju počast i uče o prošlosti, vrtić “Dječiji grad”

💔  Učešće djece u Projektu Memorijalnog centra Sarajevo “Stazom sjećanja”, posjetom  Parku prijateljstva  i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje  nije samo čin dobrote, već i prilika za razvoj empatije i saosjećanja. Kroz ovakve aktivnosti, djeca uče o važnosti poštovanja prema prošlosti i o tome kako njihove male geste mogu imati veliki uticaj na društvo.

🌹 Djeca iz vrtića “Dječiji grad, odgojna grupa u 6. godinu života s učiteljicama Lejlom i Senadom, te asistenticom Ševalom učestvovali su u Projektu Memorijalnog centra Sarajevo “Stazom sjećanja” u spomen svoj stradaloj djeci Sarajeva te su posjetili Park prijateljstva.

🌹 Također, svako dijete je položilo cvijet na spomen-obilježje ispred OŠ “Fatima Gunić”, pružajući svoj skromni, ali duboko značajan doprinos očuvanju sjećanja na žrtve ovog teškog perioda, istakla su odgajateljice.

💔 Ova inicijativa podsjeća nas na važnost obrazovanja o empatiji, solidarnosti i poštovanju prema drugima, koje su temeljne vrijednosti za izgradnju bolje zajednice.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti