Naučimo o Sarajevu: Razvijanje dječje ljubavi i ponosa prema gradu kroz obilježavanje 6. aprila – Dana grada Sarajeva I dio

U vrtiću, 6. april nije samo običan datum – to je Dan grada Sarajeva! Kroz raznovrsne aktivnosti i sadržaje, djeca imaju priliku da istraže bogatu kulturnu i istorijsku baštinu Sarajeva. Upoznavanje sa građevinskim znamenitostima, tradicijom i pričama koje čine srž ovog grada, ne samo da obogaćuje dječje znanje, već i razvija osjećaj ponosa, pripadnosti i ljubavi prema Sarajevu i njegovim ljepotama.

Vrtići:  „Bulbuli“, „Zeko“

Vrtić „Bulbuli“

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva mališani iz vrtića  „Bulbuli“ su prošetali Starim gradom i divili se njegovim znamenitostima. Šetajući uskim ulicama, vidjeli su stare građevine koje pričaju priče o prošlim vremenima. Posmatrali su objekte, kapije i mostove koji su odoljeli vijekovima i svjedoče o bogatoj istoriji grada. Svaki ćošak krije neku tajnu, svaka građevina ima svoju priču. Uživali su u otkrivanju skrivenih kutaka i učili o voljenom gradu iz prve ruke, na najljepši mogući način – prošetali su njegovim srcem, Starim gradom.

Vrtić „Zeko“

Povodom 6. aprila – Dana grada Sarajeva mališani iz vrtića „Zeko“ su posjetili Vijećnicu, kojom prilikom su se družili s gradonačelnicom te su uručili film poklon gradu Sarajevu u kojem učestvuju djeca, a gradonačelnica ih je počastila prepoznatljivim jelom u jezgru starog dijela grada Sarajeva, ćevapima u obliznjoj aščinici.

Također, posjetili su Muzej Vijećnica gdje su mogli vidjeti ostatke izgorene biblioteke.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti