Raznolikost nas uči ljubavi: Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u vrtićima JU “Djeca Sarajeva”

💫 Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, vrtići se pretvaraju u šarenu oazu različitosti, gdje mališani uče o važnosti razumijevanja i prihvatanja jedni drugih. Kroz radionice, priče, igre i ilustrirajuće aktivnosti, djeca istražuju svijet autizma, učeći kako biti empatični i pružiti podršku svojim drugarima s autizmom. Ovaj dan nije samo prilika za osvještavanje, već i za razvoj djece, jačajući njihovu sposobnost za saosjećanje, toleranciju i inkluziju.

💙 Vrtići: “Labudovi”, “Pčelica”

💙 Vrtić “Labudovi”

💫 U vrtiću “Labudovi” realizovana je radionica pod nazivom “Autizam nije tvoj izbor, ali ti jesi moj!” na kojoj su  učestvovala djeca sve tri odgojne grupe.

💫 Na radionici je uzeo učešće i prijatelj vrtića pjesnik Sabit Bekto koji je zajedno s djecom kroz razgovor poručio da na autizam treba gledati kao na različitu sposobnost, a ne kao nesposobnost, jer “Dijete je prije svega-dijete!”

💫 U ugodnoj atmosferi nastali su kreativni radovi i čvrsta odluka “Igrajmo se zajedno!”, istakla je Senada Herak, odgovorna odgajateljica vrtića “Labudovi”.

💙 Vrtić “Pčelica”

💫 U vrtiću “Pčelica” obilježe je Svjetski dan svjesnosti o autizmu te poručuju: “Zajedno učimo da je svako dijete posebno i vrijedno ljubavi i razumijevanja, čime se razvija naša zajednička snaga prihvatanja i poštovanja različitosti.”

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti