Oblikovanje empatije i sjećanja: Učešće u Projektu “Stazom sjećanja” djece vrtića “Labudovi”

💔  Učešće u Projektu Memorijalnog centra Sarajevo “Stazom sjećanja” pruža djeci jedinstvenu priliku da se upoznaju s važnim historijskim događajima i razvijaju empatiju prema žrtvama. Djeca su donirala cipele koje će simbolizovati ubijene građane, doprinoseći tako odavanju počasti ubijenoj djeci, građanima i braniteljima opkoljenog Sarajeva. Ova aktivnost ne samo da gradi svijest o prošlim događajima, već i podstiče djecu da cijene mir, toleranciju i poštovanje prema drugima.

💐 👟🥿👠 Djeca iz vrtića “Labudovi”, mješovita odgojna grupa od 3 godine do polaska u školu sa učiteljicama Senadom Herak i Mevlidom Lukovac su dana, 29. marta 2024. godine  uzeli učešće u Projektu Memorijalnog centra Sarajevo “Stazom sjećanja” i tom prilikom donirali cipele koje će simbolizovati ubijene građane.

💔 Na platou ispred Općine Novi Grad dočekao nas je volonter Projekta pjesnik Sabit Bekto.

💔 On nas je upoznao s značajem Projekta čiji je cilj odavanje počasti ubijenoj djeci, građanima i braniteljima opkoljenog Sarajeva. Djeca su podijelila informacije da je i nekoliko njih izgubilo svoje najbliže u toku rata.

💔 G-din Bekto se zahvalio na doniranoj obući i istakao kako se trebamo sjećati tog perioda i nikada ne smijemo zaboraviti, a ovaj Projekat će biti stalni podsjetnik na najdužu opsadu grada u  historiji čovječanstva, istakla je Senada Herak, odgovorna odgajateljica  vrtića “Labudovi” .

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti