Nauka i svijest o važnosti vode kroz vrtićke aktivnosti: Međunaradni dan voda u vrtiću “Ilijaš”

🌎  Međunaradni dan voda – 22. mart,  predstavlja priliku da se kroz raznovrsne aktivnosti u vrtiću podigne svijest kod djece o značaju vode za život na Zemlji. Kroz igru, eksperimente, priče i umjetničke projekte, mališani mogu naučiti o ciklusu vode, važnosti očuvanja vodenih resursa, kao i o pravilnoj higijeni i konzumaciji vode. Ove aktivnosti ne samo da obrazuju, već i podstiču ljubav prema prirodi i brigu o okolišu, gradeći temelje za odgovornu odraslu osobu koja cijeni vodu kao dragocjen resurs.

🏞️ U vrtiću “Ilijaš” 22. marta 2024. godine na Dan voda sva djeca su u okviru svojih mogućnosti, zbog uzrasta, sa svojim odgajateljima spomenula značaj vode za život kroz razne aktivnosti. Od istraivačnih, igrovnih, matematičkih, govornih te pokretnih dan je protekao s saznanjem da smo sretni, jer i dalje pijemo zdravu i čistu vodu.

🌧️ Djeca od malih nogu treba da nauče značaj čiste vode, ali i načine kako očuvati tu blagodat.

⛈️ Svi su uživali u zaleđenom proljetnom cvijeću i upoznali na taj način i razna stanja vode.

🌎  Odgajatelji su najsrerniji kada djeca iz cijelog vrtića “žive” jednu temu, a tema “Voda” to zaslužuje, jer je izvor života kao što su i djeca naša budućnost, istakla je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti