Učenje kroz zabavu: “Koka i pilići” u vrtiću “Ilijaš”

🐤 Uz interesantne edukativne sadržaje, veselu pjesmu i zabavnu igru prenošenja “jaja”, djeca u 4. godini života u vrtiću mogu naučiti mnogo o životu kokoške i njenim pilićima. Kroz ovu interaktivnu aktivnost, mališani će imati priliku da se zabave i istovremeno nauče o životnom ciklusu ovih životinja.

🥚 Pjesma o koki i njenim pilićima može biti ilustrirajući način da se djeci približe koncepti kao što su briga o životinjama, roditeljstvo i odrastanje.

🐣 Kroz igru prenošenja “jaja”, djeca će imati priliku da simuliraju brigu o jajima i pilićima, što može podstaći njihovu empatiju i odgovornost.

🐥Osim toga, ova aktivnost može razviti motoričke sposobnosti djece, kao i njihovu socijalnu interakciju kroz timski rad. Kroz ovakve edukativne igre, djeca mogu stvoriti snažne veze sa životinjskim svijetom i razviti ljubav prema prirodi i životinjama.

🥚 Dana, 18. marta 2024. godine u okviru mjesečne teme “Mame i mladunci”, a sedmične “Koka i pilići” odgajateljica Latifa Halilović za djecu u odgojnoj grupi u 4 . godini života  osmislila je oglednu aktvnost na kojoj su bile prisutne psihologica Elmina Mustafić i pedagogica Amela Mujezinović.

🐣Prisutni su mogli osjetiti veseli temperamet djece  te njihove predstave o domaćim životnjima s akcentom na koku i piliće, a najviše kroz muziku i izvodjenje njima poznate pjesmice “Izgubljeno pile” uz muzičke instrumente.

🥚🐣🐥 Potom su s djecom starijeg uzrasta zajedno izveli i igru kao jednu motivaciju uz poštovanje pravila igre. Na kraju starija djeca su mlađim drugarima poklona pjesmicu “Žuto pile”.

❤️ Mnogo volje i sreće u budućem radu želimo odgajateljici Latifi Halilović, poručuju  iz vrtića “Ilijaš”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti