Inspirativno predavanje o ulozi roditelja u planiranju odgojno-obrazovnog rada na Četvrtom okružnom susretu vaspitača “Vaspitači vaspitačima”

📚 Na nedavno održanom Četvrtom okružnom susretu vaspitača “Vaspitači vaspitačima” u Požarevcu, Srbija, na poziv organizatorice  Ane Sterjoske, Javnu ustanovu “Djeca Sarajeva” Sarajevo iz Bosne i Hercegovine, su predstavile sa svojim stručnim radom pod nazivom “Roditelji planeri odgojno-obrazovnog rada” pedagogica Amela Mujezinović, odgajateljice Indisa Klino i Irena Mazalović.

👱🏻‍♀️👨🏻 Ovim radom posebno je istaknuta važnost uloge roditelja u planiranju odgojno-obrazovnog rada, jer su roditelji ključni partneri u odgoju i obrazovanju djece, te njihova aktivna uloga doprinosi boljem razvoju i uspjehu djeteta.

👪  Njihovo predavanje je naišlo na veliki aplauz i zahvalnost prisutnih zbog inspirativnog pristupa i korisnih savjeta. Učesnici su naglasili koliko je važno uključivanje roditelja u proces planiranja, jer oni imaju neprocjenjivu ulogu u podršci i razvoju djece.

🧑‍🤝‍🧑👭 Važnost razmjene iskustava također je bila istaknuta, jer su vaspitači prepoznali da je svaka situacija jedinstvena te da međusobno dijeljenje praksi i ideja može biti od velike koristi za unapređenje rada s djecom.

💞  Na kraju, predstavnice JU “Djeca Sarajeva” su zahvalile na pozivu i srdačnom gostoprimstvu, ističući da su ponosne što su bile dio ovog stručnog skupa te što su imale priliku podijeliti svoje znanje i iskustvo s drugim vaspitačima.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti