Cvjetna čarolija: Razvijamo ljubav prema prirodi i odgovornost kroz sadnju cvijeća u vrtiću „Mašnica“

🌸🌷🌼 U  vrtiću „Mašnica“ svaka sadnica cvijeta nosi priču ljubavi i brige roditelja. Sjeme koje su oni donirali postaje simbol zajedništva i odgovornosti prema prirodi. Kroz ovu aktivnost, mališani uče o procesu rasta i razvoja biljaka, o važnosti brige o okolišu te razvijaju osjećaj ponosa i odgovornosti za ono što su posadili. Ovaj mali korak u vrtiću  postaje velika lekcija o ljubavi prema prirodi i zajedničkom djelovanju za bolju budućnost.

🌸🌷🌼 Djeca iz odgojne grupe u 4. godini života su uz pomoć roditelja prikupili različito sjemenje i zasadili vlastiti mali vrt. Roditelji su se vrlo rado odazvali i uključili. Djeca su posadila razne biljne vrste. Nakon što biljke malo izrastu presadit ćemo ih u eko vrt u dvorištu našeg vrtića.

🌸🌷🌼 Cvijeće smo stavili na sam ulaz u naš vrtić kako bismo ga svaki dan mogli promatrati i uočavati promjene koje se događaju, kako rastu novi pupoljci, kako se cvijet otvara i pokazuje nam nove latice.

🌸🌷🌼 Aktivnostima sadnje biljaka nastojali smo kod djece razviti ljubav prema prirodi, ali i osjećaj odgovornosti i brige za biljke i očuvanje prirode, istakle su odgajateljice iz vrtića „Mašnica“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti