Umjetnost s ljubavlju: Kreativne avanture naših mališana za 8. mart – Međunarodni dan žena I dio

❤️🌷🌹🌸 Uoči 8. marta – međunarodnog dana žena, naši mali umjetnici su se okupili u vrtiću kako bi stvorili nešto posebno za svoje najdraže žene.
Kroz različite aktivnosti pokazali su svoju kreativnost, razvijali važne vještine i iskazali neizmernu ljubav prema svojim mamama.

🌸 Izradom čestitki svako dijete je stvorilo jedinstveno umjetničko djelo za svoju mamu. Kroz ovu individualnu izradu, djeca su razvijala svoju kreativnost, finu motoriku i osjećaj za estetiku, istovremeno izražavajući ljubav prema svojim majkama na jedinstven način.

❤️ Na radionicama s očevima, mališani su uživali u zajedničkom stvaranju, učeći važnost timskog rada i podrške. Ove aktivnosti su ne samo jačale vezu između djeteta i oca, već su također podržavale djetetov kreativni razvoj i samopouzdanje.

🌹 Uzbuđenje je dosegnulo vrhunac kada su mališani izveli poseban performans za mame u vrtiću. Njihova izvedba ilustrirala je ljubav, radost i zahvalnost prema svojim majkama, dok su istovremeno pokazivali svoje umjetničke talente i scenske sposobnosti.

🌷 Ove aktivnosti ne samo da su obogatile djetinjstvo naših mališana već su im pružile priliku da iskažu svoju kreativnost i ljubav na poseban način, dok su istovremeno razvijali važne vještine i vrijednosti koje će im koristiti u budućnosti.

❤️ Vrtići:  “Razigrani dani”, “Šareni voz” , “Zeko”

❤️ Vrtić “Razigrani dani”

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. marta, realizovana je kreativna radionica s djecom  i očevima iz  mješovite grupe od 6 mjeseci do 3 godine života.

Starija djeca su putem svečanost “Mama”, pokazala svoju neizmjernu ljubav.

❤️ Vrtić “Šareni voz”

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. marta, realizovana je kreativna radionica s očevima pod nazivom “Portret mame”.

Cilj je bio napraviti čestitke iznenađenja za mame. Napisati stihove za mame, nacrtati mame iz ugla djeteta i iz ugla očeva.

❤️ Vrtić “Zeko”

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 8. marta, realizovana je kreativna radionica s djecom.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti