Umjetnost s ljubavlju: Kreativne avanture naših mališana za 8. mart – Međunarodni dan žena II dio

❤️🌷🌹🌸 Uoči 8. marta – međunarodnog dana žena, naši mali umjetnici su se okupili u vrtiću kako bi stvorili nešto posebno za svoje najdraže žene.
Kroz različite aktivnosti pokazali su svoju kreativnost, razvijali važne vještine i iskazali neizmernu ljubav prema svojim mamama.

🌸 Izradom čestitki svako dijete je stvorilo jedinstveno umjetničko djelo za svoju mamu. Kroz ovu individualnu izradu, djeca su razvijala svoju kreativnost, finu motoriku i osjećaj za estetiku, istovremeno izražavajući ljubav prema svojim majkama na jedinstven način.

❤️ Na radionicama s očevima, mališani su uživali u zajedničkom stvaranju, učeći važnost timskog rada i podrške. Ove aktivnosti su ne samo jačale vezu između djeteta i oca, već su također podržavale djetetov kreativni razvoj i samopouzdanje.

🌹 Uzbuđenje je dosegnulo vrhunac kada su mališani izveli poseban performans za mame u vrtiću. Njihova izvedba ilustrirala je ljubav, radost i zahvalnost prema svojim majkama, dok su istovremeno pokazivali svoje umjetničke talente i scenske sposobnosti.

🌷 Ove aktivnosti ne samo da su obogatile djetinjstvo naših mališana već su im pružile priliku da iskažu svoju kreativnost i ljubav na poseban način, dok su istovremeno razvijali važne vještine i vrijednosti koje će im koristiti u budućnosti.

❤️ Vrtići:  “Ilijaš”,  “Biseri”

❤️ Vrtić “Ilijaš”

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena djeca iz vrtića “Ilijaš” su praznik obilježili putem radionica i izrade čestitki te fotografija.

Radionice za djecu i očeve su organizovale u mješovitim grupama od 6 mjeseci do 3 godine odgajateljice Fuada Pilav i Samna Hasečić, kao i  od 3 godine do polaska u školu odgajateljica Midheta Mašić.
U ostalim grupama djeca su čekaju svoje majke na vratima sa svojim kreacijama da im uljepšaju ovaj važan dan u društvu.

❤️ Vrtić “Biseri”

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena djeca iz vrtića “Biseri” su imali kreativnu radionicu za očeve koji su s djecom pravili mamama čestitke.

Bilo je lijepo, posebno je sve to djecu oduševilo jer su na trenutak i njihovi roditelji bili dio vrtića a njima to mnogo znači. Vladala je lijepa opuštena atmosfera. Malo je očevima bilo neobično, brinuli su se kako će se snaći u svemu tome, ali zaključak je bio da nije ništa teško, da su se i oni zabavili. A pokazali su i mamama koliko im znače. Osim tog emocionalnog dijela, razvijali smo i kreativnost kroz rad s različitim materijalima te sitnu motoriku.

Neke su se i mame pridružile, jer očevi nisu mogli, istakla je Azra Buljušmić, odgovorna odgajateljica vrtića “Biseri”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti