Raznolikost tradicija: U susret mjesecu Ramazanu, vrtić “Višnjik”

📚 U vrtiću “Višnjik”, mali istraživači uče o svijetu oko sebe. Posjeta efendije uoči mjeseca Ramazana pružila im je priliku da otkriju bogatu tradiciju vjernika. Kroz priče, pjesme, igre i tradicionalne običaje, djeca uče o važnosti solidarnosti, saosjećanja i tolerancije. Ovaj doživljaj ne samo da ilustrira bogatstvo kulture, već i gradi osjećaj poštovanja i razumijevanja za običaje i vjerovanje ljudi islamske vjeroispovijesti.

❤️ Uoči dolaska posenog gosta, mjeseca Ramazana, a u saradnji s roditeljem, realizirana je posjeta efendije Ahmeda Nasića, koji je djeci pričao o običajima i tradiciji vjernika tokom mjeseca Ramazana. Ovo je bila prilika da mališani nauče nešto novo te da prošire svoje znanje i razumijevanje o ovom veoma važnom mjesecu. Mališani su bili veoma pažljivi,  s ponosom su odgovarali na pitanja o običajima i tradiciji koje su naučili i praktikovali u krugu svoje porodice. Shvatili su važnost humanosti, poštovanja, lijepog ponašanja i vjerovanja kao osnmovnih temelja ljudskih vrijednosti.

📚 Hvala vam što ste izdvojili vrijeme da približite djeci važne životne lekcije. Vaša posvećenost i predanost su neizmjerno cijenjeni, i duboko smo zahvalni što ste s nama podijelili svoje znanje i iskustvo, istakle su odgajateljice vrtića “Višnjik”.

❤️ Pjesma “Ramazan”

https://youtu.be/BcQ5-Yc5vZ8

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti