Obrazovanjem do očuvanja identiteta: Podučavanje djece o domovini i obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine X dio

🇧🇦 U savremenom dinamičnom svijetu, sačuvati kulturni identitet predstavlja izazov koji zahtijeva posebnu pažnju i posvećenost. Ključni element u tom procesu je obrazovanje djece o njihovoj domovini, koje im pomaže da stvore svijest o historiji, kulturi i vrijednostima vlastite zemlje. U Bosni i Hercegovini, obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti posebno je važno, jer pruža priliku za jačanje nacionalnog ponosa i povezivanje najmlađih s njihovim naslijeđem.

🇧🇦 U vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ realizirane su svečanosti, radionice i posjete u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u cilju poticanja ljubavi prema domovini, razvijanja osjećaja jednakosti, jačanja tolerancije, promovisanja suživota i njegovanja patriotizam, jer je to ključno za izgradnju bolje, zajedničke budućnosti.

🇧🇦 Vrtić: „Srećica“

🇧🇦 Vrtić  „Srećica“

💙💛🤍 Jedna jedina naša domovina Bosna i Hercegovina,koju mnogo volimo.

🇧🇦 Povodom praznika 1.marta – Dana nezavisnosti BiH djeca iz vrtića „Srećica“ su položila cvijeće na spomenik braniocima Dobrinje. Cvjetovi su napravljeni na prethodno održanoj radionici za roditelje i djecu.

🇧🇦 Djeca su posjetila Olimpijski muzej te na njima pristupačan način im je objašnjeno šta je to bilo u našem Sarajevu prije 40 godina. Vidjeli su sportsku opremu, simbole olimpijade,Vučka te kratki dokumentarni film o zimskim sportskim takmičenjima na našim ljepoticama planinama, istakla je Suanita Banda, odgovorna odgajateljica vrtića „Srećica“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti