Karate za predškolsku djecu: Razvoj fizičke i mentalne spremnosti, vrtić “Bulbuli”

🏆 Treniranje karatea s trenerom može imati značajan uticaj na razvoj predškolske djece. Osim što poboljšava motoričke sposobnosti i koordinaciju pokreta, karate razvija i samopouzdanje, disciplinu te socijalne vještine. Kroz strukturirane treninge, djeca uče kontrolirati svoje tijelo i emocije  te razvijaju poštovanje prema drugima i pravilima. Karate tako postaje izvrsna osnova za dalji razvoj djeteta, gradeći temelje za zdrav život i uspješne međuljudske odnose.

🥇 U vrtiću “Bulbuli” trener karatea je održao pokazni čas, nastojeći da promoviše sport kao odgojni, edukativni i zdravstveni aspekt. Trenirali su mališani iz odgojna grupe djece od 3 godine do polaska u školu i u 4 godini života.  Trener je djeci dugo održao pažnju, svi su s oduševljenjem učestvovali u aktivnosti. Na kraju su dobili  brošure s uputama za upis u karate klub.

🥈 Univerzitetski karate klub “Bosna” Sarajevo djeluje na području općtine Centar Sarajevo te je član Karate saveza BiH.  Osiguravaju kvalitetno i stručno vodstvo, aktivno rade s djecom, educiraju ih i podučava sportskom ponašanju.

🥉  Učiteljice Alma Hrelja, Nasiha Karavdić, Nermina Redžepović i Azra Halilović se ovom prilikom zahvaljuju treneru.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti