Obrazovanjem do očuvanja identiteta: Podučavanje djece o domovini i obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine IV dio

🇧🇦 U savremenom dinamičnom svijetu, sačuvati kulturni identitet predstavlja izazov koji zahtijeva posebnu pažnju i posvećenost. Ključni element u tom procesu je obrazovanje djece o njihovoj domovini, koje im pomaže da stvore svijest o historiji, kulturi i vrijednostima vlastite zemlje. U Bosni i Hercegovini, obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti posebno je važno, jer pruža priliku za jačanje nacionalnog ponosa i povezivanje najmlađih s njihovim naslijeđem.

🇧🇦 U vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ realizirane su svečanosti, radionice i posjete u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u cilju poticanja ljubavi prema domovini, razvijanja osjećaja jednakosti, jačanja tolerancije, promovisanja suživota i njegovanja patriotizam, jer je to ključno za izgradnju bolje, zajedničke budućnosti.

🇧🇦  Vrtići:  „Višnjik“, „Lužani“, „Šareni voz“

🇧🇦 Vrtić „Višnjik“

🇧🇦 Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine mališani iz vrtića “Višnjik” prošetali su starim jezgrom grada, Baščaršijom, posjetili Vijećnicu, Muzej Sarajeva “Brusa bezistan”, kojom prilikom su uz druženje s kustosicom muzeja Dženom Kurtović obišli muzej i naučili dosta o historiji grada Sarajeva i izloženim eksponatima. Potom su se počastili ćevapima, najprepoznatljivijim bosanskim jelom.

🇧🇦 Vrtić „Lužani“

🇧🇦 Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine mališani iz vrtića „Lužani“ su ispred Općine Ilidža položili cvijeće ispred Centralnog spomen obilježja i na taj način odali počast palim borcima. Također, svoj doprinos ovom veoma važnom danu za našu domovinu su dali putem svečanosti, kao i kroz kreativnu radionicu sa svojim roditeljima.

🇧🇦 Vrtić „Šareni voz“

🇧🇦 Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine  u vrtiću „Šareni voz“ realizirana je svečanost pod nazivom „Sretan Dan nezavisnosti BiH“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti