Obrazovanjem do očuvanja identiteta: Podučavanje djece o domovini i obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine III dio

🇧🇦 U savremenom dinamičnom svijetu, sačuvati kulturni identitet predstavlja izazov koji zahtijeva posebnu pažnju i posvećenost. Ključni element u tom procesu je obrazovanje djece o njihovoj domovini, koje im pomaže da stvore svijest o historiji, kulturi i vrijednostima vlastite zemlje. U Bosni i Hercegovini, obilježavanje 1. marta – Dana nezavisnosti posebno je važno, jer pruža priliku za jačanje nacionalnog ponosa i povezivanje najmlađih s njihovim naslijeđem.

🇧🇦 U vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ realizirane su svečanosti, radionice i posjete u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u cilju poticanja ljubavi prema domovini, razvijanja osjećaja jednakosti, jačanja tolerancije, promovisanja suživota i njegovanja patriotizam, jer je to ključno za izgradnju bolje, zajedničke budućnosti.

🇧🇦  Vrtići:  „Dunje“, „Pčelica“, „Šareni voz“

🇧🇦 Vrtić „Dunje“

🇧🇦 Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine upriličena je svečanost pod sloganom „Zemljo moja“ u vrtiću „Dunje“. Mališani iz svih odgojnih grupa su se predstavili sa svojim tačkama i na taj način se poticalo: razvoj ljubavi prema domovini, patriotizam, ponos, pripadnost…

🇧🇦  Vrtić „Pčelica“

🇧🇦 Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine mališani iz vrtića “Pčelica” posjetili su Muzej ratnog djetinjstva. Uz druženje s voditeljicama muzeja i slikovnicom prilagođenom dječijem uzrastu mališani su obišli muzej i naučili dosta o samom muzeju  i eksponatima.

🇧🇦 Vrtić „Šareni voz“

🇧🇦 Povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine  u vrtiću “Šareni voz” realizirana je radionica za djecu i roditelje. Djeca su prvo roditeljima pokazala šta su naučili o svom gradu i domovini. Potom su zajedno s roditeljima pravili foto mapu našeg grada i naselja od neoblikovanog materijala.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti