Pogled kroz oči budućnosti: Druženje s načelnikom Općine Novi Grad povodom Dana nezavisnosti BiH, vrtić “Aneks”

🇧🇦 Povodom obilježavanja 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine mališani iz novogradskog vrtića „Aneks“ u pratnji odgajateljica posjetili su danas načelnika Semira Efendića u Općini Novi Grad Sarajevo.

🇧🇦 Upriličeno je ugodno druženje sa mješovitom grupom djevojčica i dječaka od tri do šest godina, a mališani su ovom prilikom načelniku uručili zahvalnicu za iskazanu pomoć i podršku radu njihovog vrtića, koju su sami izradili. Ovom prilikom interpretirali su recitaciju o tradicionalnoj bosanskoj hrani. Načelnik Efendić obradovao je mališane prigodnim poklonima i edukatvnim igračkama sa kojima mogu da se igraju u vrtiću.

🇧🇦 Ilda Mizdrak odgajateljica u vrtiću „Aneks“ rekla je da u ovoj odgojnoj ustanovi obilježavaju svaki praznik i ovaj put su imali želju da to bude u Općini Novi Grad, u posjeti kod načelnika. Istakla je da se odgajatelji trude da djeci približe značaj i važnost domovine i koliko svi treba da volimo Bosnu i Hercegovinu.

🇧🇦 „Tu smo danas da uručimo zahvalnicu načelniku Općine Novi Grad i da se malo družimo povodom 1.marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Mi svaki praznik obilježavamo u našem vrtiću, tako smo došli na ideju da ovaj put to bude posjetom Općini Novi Grad i sa našim jednim recitalom o bosanskim jelima i o Bosni i Hercegovini. Predškolski odgoj je temelj obrazovanja i mi smo tu da djeca shvate važnost naše države Bosne i Hercregovine i na taj način pokušavamo da što više zavole svoju državu. Da djeci pokažemo značaj koliko zapravo trebamo voljeti našu državu i da to kasnije se nastavi u odgoju i obrazovanju“, rekla je odgajateljica Ilda Mizdrak.

Preuzeto s linka:

https://www.novigradsarajevo.ba/news/default/malisani-iz-vrtica-aneks-u-posjeti-kod-nacelnika-efendica-povodom-obiljezavanja-1-marta-dana-nezavisnosti/

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti