U susret zajedništvu: Mališani vrtića “Ilijaš” obilježavaju Dan nezavisnosti BiH i Dan Općine Ilijaš

🇧🇦 Već tradicionalni prijem mališana iz JU “Djeca Sarajeva” – Vrtić “Ilijaš” upriličen je u kabinetu općinskog načelnika povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Dana Općine Ilijaš. Odgajateljice i mališane iz najstarije odgojne grupe, koja inače broji 26 djece, dočekali su načelnik Akif Fazlić i pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

🇧🇦 “Posjeta Općini Ilijaš, općinskom načelniku gospodinu Akifu Fazliću, našoj dragoj prijateljici vrtića Sanji Zagorac – Jozić, kao i svim uposlenim u Općini Ilijaš postala je tradicija našeg vrtića. Krajem februara se uvijek dođemo zahvaliti i čestitati Dan Općine Ilijaš i Dan nezavisnosti. Bosne i Hecergovine. Način na koji mi to činimo je osmijesima, zagrljajima, pjesmama i recitacijama. Predškolski odgoj je temelj i budućnost, a ulaganje u budućnost je najbitnija investicija”, kazala je Sanja Fejzić odgovorni odgajatelj vrtića “Ilijaš”.

🇧🇦 Kao znak sjećanja na njihov dolazak mališani su načelniku i pomoćnici Zagorac – Jozić uručili  prikladne crteže i čestitke, koje su sami izradili.

🇧🇦 Načelnik Akif Fazlić naglasio je kako Općina Ilijaš nastoji da kroz svoje programe stvara najbolje uslove za odgoj i obrazovanje. “Napokon je na red došlo i uređenje dvorišta vrtića, čijom realizacijom će se osigurati mnoštvo lijepih sadržaja koji će učiniti boravak djece u vrtiću još ugodnijim. Djeci i rukovodstvu vrtića “Ilijaš” čestitam nadolazeće praznike i želim im da ove dane provedu u dobrom raspoloženju, te da svi osjetimo šta znači Dan reintegracije općine Ilijaš i Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine“, kazao je načelnik Fazlić.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti