Sigurno i spremno: Razvoj svijesti o sigurnosti kod djece u vrtiću „Razigrani dani“

🚔👮🚒👩‍🚒  Kroz posjete Specijalnoj policijskoj jedinici i Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi, te organiziranje poligona za djecu s ciljem sprečavanja požara, potičemo razvoj svijesti o sigurnosti kod predškolske djece. Ove aktivnosti ne samo da pružaju edukativno iskustvo, već i grade povjerenje prema ovim službama, te potiču djecu na odgovorno ponašanje u potencijalno opasnim situacijama.

🚔👮 Djeca iz vrtića „Razigrani dani“, mješovita grupa od 3 godine do polaska u školu sa svojim učiteljicama  Mirhom Muftić i Irmom Trakić posjetili su Specijalnu policijsku jedinicu u Nahorevu. Posjeta je organizovana s ciljem proširivanja dječijih saznanja o zanimanju policajac. Tokom posjete djeca su imala priliku upoznati se s ovim veoma važnim pozivom za sigurnost građana, njegovim specifičnostima, opremom koju koriste u svome radu.
Kako bi doživljaj njihove posjete bio potpun djeca su odvezena službenim policijskim vozilima.

🚒 👩‍🚒 Također, upriličena je i posjeta Profesionalnoj vstrogasnoj brigadi koja se nalazi na Skenderiji. Ovom prilikom su za njih uposlenici održali kratku prezentaciju gdje su ih upoznali sa zanimanjem vatrogasac i opremom koju koriste u svom radu. Djeca su se na kraju zahvalila na prigodan način, poklonivši im pjesmicu koju su naučili u vrtiću.

🔥 Djeca su kroz svoje usmjerene aktivnosti “Poligon spretnosti” učestvovali u gašenju požara i uživali u ulozi vatogasaca, istakla je Mirha Muftić, odgovorna odgajateljica vrtića „Razigrani dani“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti