Olimpijska čarolija: Razvijanje dječije mašte kroz pozorište i sport u vrtiću “Dunje”

❄️ 🐺 Prisjećanje na Olimpijadu može biti inspirativan način da se djeca upoznaju s vrijednostima kao što su sportski duh, timski rad i poštovanje različitosti. Kroz pozorišnu predstavu, djeca mogu istražiti istoriju olimpijskih igara i inspirativne priče o sportašima. Organiziranje “Male olimpijade” u vrtiću može pružiti priliku za fizičku aktivnost, poticanje zdravih životnih navika i razvoj socijalnih vještina kroz igru i natjecanje. Ovaj sveobuhvatan pristup može podržati cjelovit razvoj djece, potičući ih da sanjaju velike snove i vjeruju u svoje mogućnosti.

❄️  Prije tačno 40 godina u našem gradu Sarajevu održane su XIV Zimske olimijske igre. Povodom tog značajnog datuma za naš grad odgajatelji iz vrtića “Dunje” odlučili su djecu upoznati s Olimpijadom i dočarati olimpijski duh u vrtiću.

👩‍🦰🐺🤶 Za djecu je pripremljena predstava “Vučko i Crvenkapica” za koju su odgajatelji napisali jedan emotivan i edukativan tekst. Na kraju predstave smo proslavili Vučkov 40. rođendan.
Predstava je izazvala pozitivna osjećanja kod djece te potakla ljubav i ponos prema gradu zbog održane manifestaciju koja se dogodila u prošlosti.

🤸‍♂️⛹️‍♀️🤼🥅⛳️  Drugi dan u vrtiću je organizovana “Mala olimpijada” za sve odgojne grupe. Kroz takmičenje djeca su mogla osjetiti kako je uzbudljivo bilo takmičiti se na Olimijadi. Potom su na veliku radost i oduševljenje dobili zlatnu medalju.

🚡  Na kraju smo se svi vozili u gondoli sa Vučkom slušajuci pjesmu “Lijepo je bilo u Sarajevu”, istakla je Arnesa Mujezinović  Herenda, odgovorna odgajateljica  vrtića “Dunje” .

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti