Zdravi osmijesi: Vrtić “ŽIŠ” otkriva tajne dentalne brige!

🦷 Posjeta stomatologu za djecu je ključna jer im omogućava da razviju zdrave navike oralne higijene i steknu svijest o važnosti očuvanja zdravlja zuba od najranije dobi. Također, redovne posjete stomatologu pružaju priliku za rano otkrivanje potencijalnih problema s zubima i desni te potiču pozitivan odnos prema brizi za oralno zdravlje.

🦷 U sklopu projekta “Zdravlje” osvrnuli smo se na naše zubiće, higijenu zuba, kroz niz aktivnosti naučili smo koliko ima mliječnih, a koliko trajnih zuba, kako se zove koji zub i čemu služi. Tokom niza aktivnosti naučili smo kako pravilno oprati ruke, kako se brinuti o zdravlju zuba te kako pravilno četkati zube.

🦷 Dana, 5. februara 2024. godine posjetili smo Stomatoloskoj ordinaciji dr. Ljevo, a cilj posjete je bio skrenuti pažnju na važnost održavanja pravilne higijene, upoznati djecu s mliječnim i trajnim zubima, karijesom, pravilnom prehranom te smanjiti strah od odlaska stomatologu.

🦷 Da bi što bolje utvrdili naše znanje i proširili s novim saznanjima, u saradnji sa Stomatološkom ordinacijom dr. Ljevo upriličena je posjeta i radionica za našu djecu, druženje s maskotama, a također dječica su dobila i prigodne poklone.  Sve je popraćeno i TV ekipom BHRT, istakla je Amela Smailagić, odgajateljica vrtića “ŽIŠ”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti