Vučko putem igre i mašte: Upoznavanje djece s XIV Zimskim olimpijskim igrama uz simpatičnog Vučka, vrtić “Umihana Čuvidina”

❄️ U vrtiću “Umihana Čuvidina”, djeca imaju priliku upoznati se s XIV Zimskim olimpijskim igrama održanim u Sarajevu 1984. godine putem raznolikih i zanimljivih aktivnosti. Kroz kreativne igre, priče i crtanje, djeca su otkrila avanture olimpijskog viteza Vučka, simbola  igara. Ovaj pristup potiče razvoj dječje kreativnosti, imaginacije, socijalne interakcije i svijesti o sportskim vrijednostima kao što su prijateljstvo, fer plej i timski duh.

❄️ U okviru teme “Sarajevska zima” djeca u vrtiću “Umihana Čuvidina”, odgojna grupa u 4. godini života su putem interesantnih igara evocirala sjećanje na XIV Zimske olimpijske igre održane u Sarajevu davne 1984. godine. Upoznali su se s Vučkom, olimpijskom maskotom  te su mu poželjeli dobrodošlicu ponovno.
Kroz eksperiment su ponavljali nazive boja te posmatrali šta se dešava njihovim miješanjem. Uspješno su usvojili nazive boja koje se nalaze na olimpijskim krugovima, istakla je Amina Bakaran, odgajateljica iz vrtića “Umihana Čuvidina”.

❄️ Olimpijska maskota uz skijanje

https://youtu.be/0R-E3fBeMHw

❄️ Olimpijski krugovi i boje

https://youtube.com/shorts/OoZrL6XqPc0?feature=share

❄️ Olimpijski krugovi – eksperiment s bojama

https://youtube.com/shorts/306VWG9jq54?feature=share

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti