Knjiga je moj najbolji prijatelj: Magija znanja u vrtiću “Bulbuli”

📚 U vrtiću “Bulbuli” realiziran je projekat pod nazivom “Knjiga je moj najbolji prijatelj”, usmjeren prema razvoju najmlađih kroz doživljaj najljepših književnih djela dječije književnosti. Ova inicijativa nije samo poticala maštovitost, već je i imala dublji cilj – uticati na moralni razvoj i razvoj pozitivnih emocija kod djece. Kroz ovaj projekat, djeca su stvarala veze s riječima koje će ih pratiti kroz cijeli život, razvijajući ljubav prema čitanju i učvršćujući temelje za budući intelektualni i emocionalni rast.

📕 U vrtiću “Bulbuli” s djecom iz mješovite odgojne grupe od 3. godine do polaska u školu je realiziran projekat pod nazivom “Knjiga je moj najbolji prijatelj”. Cilj projekta je bio da se djeci omogući doživljaj najljepših književnih djela dječije književnosti kako bi uticali na njihov moralni razvoj i razvoj pozitivnih emocija. Projekat je trajao dva mjeseca: decembar i januar.

📘 Svaki dan su roditelji imali priliku doći pročitati ili ispričati priču koju su izabrali sa svojim djetetom. Neke knjige smo dobili na poklon te smo obogatili našu biblioteku, istakla je Azra Halilović, odgovorna odgajateljica vrtića “Bulbuli”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti