Učenje o prirodi kroz oči lovca: Dobrodošli u naš vrtićki safari, vrtić „Umihana Čuvidina“

🐻 Posjeta lovca vrtiću pruža djeci jedinstvenu priliku da prošire svoje znanje o prirodi i životinjama, potičući ljubav prema divljim stvorenjima. Ova iskustva potiču svijest o očuvanju okoliša i važnosti održivog suživota s prirodom. Kroz susret s lovcem, djeca mogu razvijati poštovanje prema divljim životinjama te razumijevanje uloge čovjeka u očuvanju ekosisema.

🐰 Danas smo imali jako uzbudljiv dan u prostorijama vrtića „Umihana Čuvidina“. U posjetu nam je došao lovac iz Lovačkog društva „Igman“ Ilidža s opremom i odličnim video snimcima iz šume. U sklopu projekta „Životinjsko carstvo“ kojeg realizuju djeca Odgojne grupe u 4. i 6. godini života smo organizovali posjetu kako bismo djeci upotpunili znanja o šumama, lovcu kao zanimanju i šumskim životinjama.
Djeca su imala priliku da se upoznaju s uniformom lovca, koju opremu koristi (dvogled, trake za označavanje i prepoznavanje u prirodi, kamera, štapići za testiranje životinja, sklopiva stolica itd.) i čime se on tačno bavi. Razbili smo predrasude da lovac samo lovi u šumi i djeca su se zbog toga oduševila! Cilj posjete je bio upravo da se djeca upoznaju s onim što lovac radi i približiti to zanimanje djeci na praktičan način.

🌲 Radujemo se daljoj saradnji s Lovačkim društvom “Igman” Ilidža i ovom prilikom im se zahvaljujemo na podršci, istakla je Ajla Hasković Pločo, odgajateljica iz vrtića „Umihana Čuvidina“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti