Bajkovita avantura: Posjeta koncertu Sarajevske filharmonije s nezaboravnom izvedbom bajke “Peća i vuk”, vrtić “Iskrica”

🎼 Sarajevska filharmonija nedavno je očarala mališane iz vrtića “Iskrica” izvedbom bajke “Peća i vuk” uz čarobnu sinfonijsku pratnju. Ovo neobično iskustvo nije samo zabavilo djecu, već je potaknulo njihovu maštu i razvoj slušne percepcije kroz klasičnu muziku.

🎵  Inovativna inicijativa filharmonije oduševila je najmlađu publiku, ostavljajući trajan utisak i potičući ih na daljnje istraživanje svijeta umjetnosti.

🎶 Pod pokroviteljstvom Općine Centar u četvrtak, 25. januara 2024. godine u Domu mladih Skenderija Sarajevska filharmonija izvelala je svoj prvi ovogodišnji koncert. U simfonijskoj bajci Sergeja Prokofjeva “Peća i vuk”, koja je namijenjena našim najmlađim sugrađanima, filharmoničari i Mario Ario Drmač sa dirigenticom Samrom Gulamović vodili su mališane vrtića “Iskrica” u čudesni svijet klasične muzike. Mališani su uživali u zanimljivoj i duhovitoj priči o hrabrom dječaku Peći koji uz pomoć životinja i lovca pokušo uhvatiti zločestog vuka, istakla je Selma Tajić Šetkić, odgajateljica vrtića “Iskrica”. 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti