Unikatna posjeta Dog Sporta: Profesionalni treneri uče djecu umijeću bezbednog igranja s psima, vrtić “Umihana Čuvidina”

🐶 Ulazak u fascinantan svijet pasa može biti izazovan za djecu koja nisu upoznata s pravilnim pristupom i ponašanjem prema ovim četveronožnim prijateljima. U cilju prevazilaženja straha od pasa i edukacije mladih generacija o odgovornom odnosu prema ljubimcima, profesionalni treneri iz Dog Sporta organiziraju posebne posjete namijenjene djeci. Ova jedinstvena inicijativa ne samo da pruža priliku mališanima da nauče kako pravilno prilaziti psima, već i da otkriju radosti saradnje s njima kroz razne sportske aktivnosti. Saznajte kako ova posjeta ne samo da uklanja strah od pasa, već i gradi trajnu ljubav i poštovanje prema ovim vjernim životinjskim saputnicima.

✨ Drugare su posjetili psići i njihovi vlasnici, te profesionalni dreseri pasa. Djeca su imala priliku da vide kako to psi na naredbe vlasnika reaguju, te ih slušaju. Posebnu pažnju smo obratili na komunikaciju između psa i djece, verbalnu i neverbalnu, te na otklanjanje straha od pasa. Gosti su djeci objasnili kako da priđu psu kada ga vide na ulici sa vlasnikom, te na koji način da mu pruže pažnju i kako pas reaguje kada prvi put vidi nepoznatu osobu. Djeca su puno pozitivne energije i iskustva ponijela s ovog druženja.

❤️ Želimo da se zahvalimo treneru pasa Riadu Đulbiću i njegovim kolegama na posjeti i profesionalnoj edukaciji djece, istala je Amina Bakaren, odgajateljica iz vrtića “Umihana Čuvidina”.

https://youtu.be/fILUfoAhjkk

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti