Rastući uz priče: Gostovanje pisca kao inspiracija mališanima iz vrtića “Labudovi”

✨ Gostovanje pisca u vrtiću predstavlja nezaboravno iskustvo koje otvara vrata mašti i razvoju jezičnih vještina kod najmlađih. Kroz interaktivne priče i kreativne aktivnosti, djeca ne samo da uživaju u svijetu priča, već i razvijaju ljubav prema knjigama, potiču kreativnost te unaprjeđuju komunikacijske sposobnosti koje će im biti temelj za budući razvoj.

📚 Dana, 17. januara 2024. godine naš vrtić je imao čast ugostiti pisca za djecu g-din Fahrudin Kučuk koji je unio toliko emocija i pozitivne energije kroz stihove, pjesme i priče djeci našeg vrtića. Kroz realizaciju našeg Projekta “Od slikovnica do pozornice” upoznali smo se s njegovom knjigom “Dedo Hambo i mačak Bimbo” koja se djeci jako svidjela i s nestrpljenjem su očekivala naredne priče. A danas u goste nam je došao autor te knjige i mnogih drugih za djecu. Prethodnih dana kako su djeca očekivala druženje željela su naučiti i čuti neke pjesme. Tako su za njega priredili i iznenađenje. Pored svih stihova koje su zajedno izvodili, izrecitovali su mu i njegove stihove pjesme “Dobre vijesti” i lutkarsku predstavu u izvedbi djece. Oduševljenje je bilo obostrano.

🖊️ Fahrudin Kučuk je predsjednik Udruženja za promociju kulture FANI Sarajevo koja je producirala nekoliko značajnih projekata za djecu i mlade, od lutkarskih predstava, dječijeg teatra i objavljivanje nekoliko knjiga do produciranja Festivala dječije umjetnosti FEDU, na kojem se promovira dječije stvaralaštvo i stvaralaštvo za djecu i mlade.

❤️ Piscu smo uručili zahvalnicu za posjetu, a na poklon smo dobili knjige, a najveći poklon je druženje s takvim čovjekom koji je učinio da još više zavolimo knjigu i pozorište, istakla je Senada Herak, odgovorna odgajateljica vrtića “Labudovi”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti