Mali istraživači na Malak farmi: Razvojne prednosti posjete vrtićke djece ruralnom okruženju, vrtić „Umihana Čuvidina“

💫 U današnjem brzom urbanom životu, sve je važnije pružiti djeci priliku da dožive čaroliju ruralnog okruženja.

💫 Posjeta Malak farmi predstavlja izvanrednu priliku  da se djeca povežu s ruralnim okruženjem i nauče o njegovom značaju. Kroz ovo iskustvo, djeca iz vrtića ne samo da istražuju životinjski svijet već i razvijaju važne životne vještine.

💫  Promatranjem kako se uzgajaju životinje ili biljke, djeca stiču poštovanje prema živom svijetu. Osim toga, ovakva iskustva podstiču razvoj odgovornosti, jer mališani brinu o životinjama i biljkama pod budnim okom vodiča na farmi.

💫Posjeta farmi također pruža priliku za učenje o ciklusima prirode, od uzgoja biljaka do brige o životinjama 🐐🐄🐃🐂.

Djeca stvaraju svijest o hrani koju jedu, razumijevanje otkuda dolazi i kako se proizvodi. Ovaj oblik edukacije podstiče ekološku svijest i potiče odgovorno ponašanje prema okolišu.

💫U konačnici, ova posjeta nije samo izlet u prirodu, već dragocjeno iskustvo koje obogaćuje djetinjstvo i pridonosi cjelokupnom razvoju djece.

💫 Mališani iz vrtića „Umihana Čuvidina“, odgojna grupa u 6. i  4. godini života posjetili su Malak farmu. S obzirom da u vrtiću radimo na projektu „Životinjsko carstvo“, realizirali smo ovu posjetu u cilju da djecu upoznamo s domaćim životinjama, kao i sa njihovim izgledom, staništem i značajem za čovjeka, istakla je Amela Bašić, odgovorna odgajateljica vrtića „Umihana Čuvidina“.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti