Dani dječije radosti: Radost, smijeh i nezaboravni trenuci u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“ V dio

✨ Dolazak Nove godine uvijek nosi sa sobom posebnu magiju, ali u vrtićima JU „Djeca Sarajeva“, radost i smijeh dobijaju poseban ton uoči Dana dječije radosti. To je vrijeme kada se na licu svakog mališana rađa osmijeh, kada srce zaigra od radosti, a cijelo dijete odiše srećom i zadovoljstvom. Dan dječije radosti postaje prilika za nezaboravne doživljaje, druženje, i naravno, darivanje.

🎉 U svim vrtićima JU “Djeca Sarajeva”, ovo posebno vrijeme obilježeno je raznovrsnim aktivnostima koje su priredili odgajatelji, a koje ostavljaju neizbrisive uspomene, šireći radost među najmlađima.

🎁 Neka ova Nova godina bude popločana osmjesima i nezaboravnim trenucima, ispunjavajući djetinjstvo svakog mališana s radošću, igrom i čarolijom.

💕  S posebnom toplinom, želimo da djeca odrastaju s ljubavlju, radošću i saznanjem, te da svaki trenutak bude ispunjen čudima i otkrićima za svu djecu JU „Djeca Sarajeva“.

🎄 Sretna Nova 2024. godina!

Vrtići: „Bajka“, „Umihana Čuvidina“, „Mašnica”

✨ Vrtiću „Bajka“

U vrtiću „Bajka“ obilježen je Dan dječije radosti. Djeca iz sve tri odgojne grupe uživala su u predstavi „Dva Snjegovića“ koju su pripremile odgajateljice, a nakon toga su se družili s Djeda Mrazom uz poklone, ples i pjesmu.

✨ Vrtić „Umihana Čuvidina“

Povodom obilježavanja „Dana dječije radosti“ realizovali smo predstavu „Novogodišnja bajka“. Posebnu radost i osmijeh naših mališana izmamili su paketići, grupni pokloni, druženje uz grickalice i slatkiše i svakako ples uz vesele dječije pjesmice.

✨ Vrtić „Mašnica”

Povodom „Dana dječije radosti“ u vrtiću „Mašnica“ organizovana je predstava „Potraga za Djeda Mrazom“ u sklopu koje su djeci podjeljeni paketići. Djeca su bila oduševljena predstavom, a na kraju su se zabavili uz omiljene pjesmice i ples.

✨ U okviru Novogodišnjih priprema s djecom i roditeljima ušpjesno je realizirana kreativna radionica za roditelje kako bi doprinijeli uređenju vrtićkog prostora te aktivnosti s djecom kako bi uljepšali ove dane. obilježavanju dolaska zime i blagdana.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti