Karate za djecu: Ključna uloga sporta u razvoju djece, vrtić “Bajka”

🏆 Univerzitetski karate klub Bosna zajedno s odgajateljicama u Olimpijskoj dvorani Zetra provodi inicijativu koja naglašava ključnu ulogu sporta u razvoju djece.

🥇 Kroz karate, djeca ne samo da razvijaju tjelesnu kondiciju, već i grade samopouzdanje i disciplinu uma. Ova saradnja postavlja odgajateljice u središte inicijative, ističući njihovu ključnu ulogu u poticanju zdravlja, timskog duha i važnosti sportskog načina života među najmlađima, pružajući dugotrajne koristi za njihov cjelokupni razvoj.

🥈 Dana, 27. decembra 2023. godine djeca iz vrtića “Bajka”, mješovita odgojna grupa od 3 godine do polaska u školu sa svojim odgajateljicama Edinom Selimović i Edisom Uštović – Karačić su posjetili Olimpijsku dvoranu Zetra u cilju promoviranja sporta kao važnog segmenta za zdravlje.

🥉 Univerzitetski karate klub “Bosna” koji svoje treninge održava u Olimpijskoj dvorani Zetra, upriličio je za mališane da prisustvuju treningu, te demonstriraju svoje vlastite mogućnosti.

🏅 Ovom prilikom se želimo zahvaliti Univerzitetskom karate klubu “Bosna”  koji predstavlja mentorstvo i inspiraciju za mališane, potičući ih na aktivan životni stil i ljubav prema sportu, istakla je Edisa Uštovic – Karačić, odgajateljica iz vrtića “Bajka”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti