Magično plesno putovanje s malim balerinama: Djeca vrtića “Iskrica” očarana gracioznim pokretima

💫 U živopisnim kostimima i gracioznim pokretima uz muziku, male balerine su vrtićke prostorije pretvorile u pravo malo carstvo umjetnosti. Pružajući nezaboravan doživljaj koji će zasigurno ostati urezan u sjećanjima svakog mališana.

💫 Ovaj događaj nije samo pružio djeci priliku za igru i zabavu, već je također potaknuo razvoj motoričkih vještina i ljubavi prema umjetnosti, stvarajući prve korake prema plesnom svijetu koji će ih pratiti kroz cijeli život.

💫 Dana, 27.12. 2023. godine u naš vrtić su u sklopu Dana dječije radosti dolazile male balerine iz Narodnog pozorišta.

💫 U toku mjeseca decembra radili smo temu “U svijetu dječijih knjiga” – priče, bajke i basne, samim tim smo obrađivali različite bajke u kojima se spominju i balerine. Takodje, smo djecu upoznali s muzikom koja se koristi u bajkama, ekranizovanim bajkama, a djeca su pokazala interes prema baletu.

💫 Sve tri odgojne grupe djece iz vrtića “Iskrica” su uživale u plesnim koreografijama koje su za njih priredile male balerine. Male balerine su organizovale i malu radionicu u kojoj su pokazivale djeci osnovne pokrete koje se koriste u baletu, istakla je Suada Poturković, odgajateljica iz vrtića “Iskrica”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti