Magični svijet mašte: Razvijamo kreativnost kod vrtićke djece kroz organizaciju maskenbala

🎭 Maskenbal, čarobni trenutak djetinjstva, predstavlja izuzetno važan dio razvoja kod vrtićke djece. To je vrijeme kada mališani mogu postati sve što požele – super junaci, princeze, policajci ili bilo koji lik iz njihove maštovite stvarnosti. Uz podršku entuzijastičnih roditelja koji su aktivno sudjelovali u osmišljavanju maski i kostimiranju svojih mališana, stvaranje jedinstvenih likova postalo je pravo porodično iskustvo.

🎭 Maskenbal nije samo prilika za maštovito prerušavanje, već i za razvoj socijalnih vještina i zajedništva među djecom. Uz smijeh, ples i veselje, mališani su se ne samo družili, već su i s ponosom predstavljali svoje originalne kostime. Ovaj čaroban događaj pružio je priliku djeci da izraze svoju kreativnost, a roditeljima da s ponosom promatraju svoje mališane kako uživaju u reviji maski, stvarajući, za male kostimirane junakinje i junake, nezaboravne trenutke  koji će ih pratiti kroz cijelo djetinjstvo.

🎭 Vrtići: „Iskrica“, „Zeko“, „Žubor“

🎭 Vrtić „Iskrica“

Maskenbal je veoma značajan za djecu, jer upravo tada djeca mogu da bude sve što žele… super heroji, princeze, policajci, Snjeguljica i mnogi drugi interesantni likovi.

Stoga je u utorak, 26. decembra 2023. godine u sklopu sedmice „Dani dječije radosti“ u vrtiću „Iskrica“ održan maskenbal gdje su se djeca svih odgojnih grupa družila, plesala i ponosno pokazala svoje kostime.
Ovom prilikom želimo se posebno zahvaliti roditeljima koji su se kao i uvijek potrudili oko prekrasnih kostima, istakla je Amela Islamović, odgajateljica iz vrtića „Iskrica“.

🎭 Vrtić „Zeko“

U vrtiću „Zeko“ u utorak, 26. decembra 2023. godine održan je „Ples pingvina“. Mališani su uživali u ovo interesantnom doživljaju u kojem su im se pridružili i roditelji, istakla je Aida Agić, odgajateljica iz vrtića „Zeko“.

🎭 Vrtić „Žubor“

U vrtiću „Žubor“ u utorak, 26. decembra 2023. godine održan maskenbal. Tema maskenbala bila je slobodna, te su djeca imala priliku da se maskiraju u ono šta požele. Roditelji su rado učestvovali u osmišljavanju maski i kostimiranju svojih mališana. Neki od njih odabrali su omiljenog lika iz crtanih filmova, najdraže bajke, dok su se neki odlučili za svoju najdražu životinju ili neko od zanimanja po želji. Ples pod maskama i revija “Najboljih maski” održana je u igri, vedrom raspoloženju i dječijem druženju. Djeca su uživala u prazničnoj atmosferi našeg vrtića i maskenbalu kojeg će se zasigurno dugo sjećati, istakla je Edita Husarkić, odgajateljica iz vrtića „Žubor“ .

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti