Čarolija prvog dana zime: Likovne radionice i pjesme o zimi, vrtić  “Ilijaš”

❄️ Obilježavajući prvi dan zime, potičemo kod djece ljubav prema sezonskim radostima i učimo ih cijeniti čari zimske sezone. Kroz likovne radionice i učenje pjesama o zimi, djeca razvijaju svoju kreativnost, fine motoričke vještine i istraživački duh, stvarajući poseban prostor gdje se radost igre susreće s obrazovnim iskustvima.

❄️U svim odgojnim grupama putem likovnih aktivnosti, radne atmosphere, učenja pjesmica posvećenim zimi te druženja u grupama, djeca i odgajatelji su obilježili dolazak najhladijeg godišnjeg doba – zime.

Ono što se pokazalo kao dobra praksa su posjete grupama te na taj način i pregled urađenih likovnih radova i izgleda soba.

❄️Djeca starijeg uzrasta su bila ponosna na svoje radove, jer su shvatili i po likovnim radovima da su oni već narasli i da imaju kvalitetne grafo -motoričke sposobnosti zbog toga.

❄️ Ovim putem ističemo da su se ove godine i roditelji uključili u dekoraciju zimske i novogodišnje dekoracije te im se ovim putem zahvaljujemo, istakla je Sanja Fejzić, odgovorna odgajateljica vrtića “Ilijaš”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti