Povezivanje generacija kroz umjetnost: Projekat Međugeneracijske solidarnosti, vrtić “Razigrani dani”

💕 Projekat Međugeneracijske solidarnosti postavlja umjetnost kao most koji povezuje različite generacije, istovremeno promovirajući razvoj međugeneracijske solidarnosti. Kroz kreativne izraze, ovaj projekt potiče dijalog i razumijevanje među generacijama, gradeći mostove koji prevazilaze razlike i stvaraju zajednicu posvećenu očuvanju i promicanju međuljudskih veza.

📌 Danas je u Javnoj ustanovi “Centar kulture i mladih” održana dodjela nagrada za mališane JU “Djeca Sarajeva” iz vrtića “Razigrani dani” i OŠ “Nafija Sarajlić” te članove Udruženja “Zdravo živi sretno stari” koji su učestvovali u projktu “Takmičenje u slikanju kroz međugeneracijsku solidarnost”.

📌  Projekat je održan zahvaljujući inicijativi udruženju “Zdravo živi sretno stari” koji su u saradnji sa JU “Centar kulture i mladih”; JU “Djeca Sarajeva” i OŠ “Nafije Sarajlić” osmislili, kreirali a uz pomoć finansijske podrške Općine Centar realizovali projekat.

📌 Načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio je nagrade najkreativnijim učesnicima projekta.  Titulu najboljih radova iz vrtića “Razigrani dani” odnijeli su Merjem Kero, Merjem Muharemović i Uma Karić.  Rezultati najkreativnijih radova vidljivi su na cekerima koji su uručeni učesnicima kao i novčana nagrada.

📌 Primarni cilj navedenog projekta je povezivanje generacije kroz umjetnost, ali i razvijanje međugeneracijske solidarnosti.

Više informacija možete pročitati na sljedećem linku:

https://bit.ly/41vrbHr

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti