Zvukovi riječi: Važnost druženja s pjesnikom u vrtiću “Labudovi”

📚 Putem nezaboravnog druženja u vrtiću s pjesnikom, djeca otkrivaju čaroliju riječi, gdje zvukovi riječi postaju igra, potiču kreativnost i otvaraju vrata svijetu mašte.

📚 Danas 20. decembra 2023. godine ugostili smo pjesnika Sabita Bektu koji je svojom posjetom dao doprinos u realizaciji Projekta “Od slikovnica do pozornice”, koji se realizuje u vrtiću “Labudovi”. Djeca su se kroz razgovor i druženje upoznala s pjesnikom i šta je sve potrebno da jedna pjesma koju napiše pjesnik dođe do nas, čitalaca. Bilo je zanimljivih pitanja i odgovora od strane djece:

📚 “Koja je vaša omiljena pjesma koju ste napisali? – Ema Jasmina Šehović

📚 “Remek djelo je kao kad napraviš analizu (Mona Lisu)!“ – Ishak Kliko

📚 “Kako pišete, ono dođe vam ideja, a vi požurite, ispadaju vam papiri i brzo olovku i pišete? “- Edin Sofić …

📚 Djeca su gostu otpjevala pozdravnu pjesmu “Dobar dan”, razgovarali o tome od kada piše, kome piše?… Potom su zajedno s pjesnikom recitovala recitaciju koje se pjesnik prisjetio iz školskih dana, poklonili mu brojalicu “Ogledalce”, poigrali se s ogledalom i na kraju posjete poklonili mu  lutkarsku predstavu “Od korice do police” u izvedbi djece.

📚 Djeca i odgajatelji se od srca zahvaljuju pjesniku Sabitu Bekti na ovoj inspirativnoj posjeti,  izjavila je Senada Herak, odgovorna odgajateljica  vrtića “Labudovi”.

📚 Poslije usmene zahvalnosti pjesnik Sabit Bekto nam je  poslao poruku koju je objavio na društvenim mrežama zajedno s fotografijama posjete.

Iz mog emotivnog kofera

📚 Jutros osjećam onu ogromnu ljudsku obavezu da se zahvalim za doček predivnoj djeci vrtića Labudovi i uposlenicima na čelu sa Senada Herak i druženju za vječno pamćenje.  Vjerujem da mi neće zamjeriti za moju emotivnost i halalim im moje suze.

📚 Kako je samo bilo lijepo pričati sa ovim divnim labudovim pilićima, sa bezbroj pitanja koja su me u nekim momentima našla zatečenog, jer je bilo teško odgovori na njih. Ostaće mi zauvjek u očima i pamtiću te divne košuljice i džemprčiće i osmjehe.Zbog ovakvih sam zavolio pisanje, ali moram priznati da je teško ostati ravnodušan da ti glas ne zadrhti. Sretan sam da me uvažena Senada pozvala, pa sam u tim dječijim okicama pronašao sebe. Nije mi nijednog jedinog trenutka žao, a borio sam se koliko sam mogao da im poklonim i dušu i srce. Vidjeti ovu djecu ispred sebe za mene je mnogo. Nadam se da vas nisam izdao.  Trudio sam se koliko sam mogao. Hvala Senadi i direktorici Ilda Bekrić na pozivu i na uručenoj zahvalnici. Volim vas mali labudići i nosiću vas u srcu duboko. Željno čekam ponovni susret.

Sabit D. Bekto

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti