Nezaboravno putovanje čarobnim knjižnim svijetom, vrtić “Trešnjica”

📚 Posjeta Gradskoj biblioteci za djecu predškolskog uzrasta nije samo putovanje kroz priče, već i ključno iskustvo koje potiče ljubav prema čitanju, razvija maštu i gradi temelje buduće pismenosti. U ovom magičnom prostoru, mališani ne samo da otkrivaju čuda književnosti, već i grade trajno prijateljstvo s riječima koje će ih pratiti kroz cijeli život.

📚 Kroz mjesečnu temu odgojno obrazovnog rada “U svijetu knjiga: priče, bajke i basne” nastojali smo djecu upoznati s najljepšim djelima dječije književnosti, potaknuti i razvijati ljubav prema knjigama i govornom stvaralaštvu.

S ciljem da djecu iz odgojne grupe u 6. godini života upoznamo s čarobnim svijetom čitanja i biblioteku im učinimo mjestom gdje će u budućnosti rado provoditi svoje vrijeme upriličili smo posjetu Gradskoj biblioteci u Vogošći.

📚 Bibliotekar Amir se potrudio da djeci posjetu učini interesantnom. Pokazao im je, na zabavan način, prostor biblioteke, objasnio im kako se postaje član biblioteke, kako se knjige pronalaze i čuvaju, istakla je Fatima Eminović, odgajateljica iz vrtića “Trešnjica”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti