Mališani iz Hrasnice razvijaju talente i dobročinstvo kroz posjetu Centru za zdravo starenje, vrtić “Radost”

🧁 Uzbudljiva saradnja između najmlađih članova zajednice u Hrasnici i Centra za zdravo starenje donosi osvježavajuću perspektivu na povezivanje generacija i podršku humanitarnim inicijativama.

🧁 Mališani su u ponedjeljak, 11. decembra 2023. godine posjetili Centar za zdravo starenje, gdje su zajedno s umirovljenicima učestvovali u kreativnoj radionici. Cilj je bio ne samo razvijati talente mališana već i promovisati međugeneracijsku solidarnost.

🧁 Osim što smo svi zajedno izradili raznolike proizvode na radionici, poput ručno izrađenih kolača, odlučili smo  naš zajednički trud staviti u službu humanitarnog cilja. Svi proizvodi nastali na radionici bit će ponosno predstavljeni na nadolazećem humanitarnom bazaru, čiji prihod će biti namijenjen podršci dobrotvornim projektima.
Ovaj događaj je uživo prenosila TVSA, istakla je Enisa Kurtović, odgajateljica iz vrtića “Radost”.

🧁 Ovaj projekt ne samo da promoviše kreativnost kod djece i podršku starijima, već također gradi mostove između generacija u lokalnoj zajednici, čineći je mjestom gdje svi mogu zajedno rasti i doprinositi pozitivnom društvenom utjicaju.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti