Svijet zvuka i slika: Posjeta BHRT-u kroz oči predškolaca, vrtić “Radost”

🎬 Posjeta BHRT-u nije samo izlet u svijet televizije i radija, već i inspirativno iskustvo koje će predškolcima ostati u sjećanju kao prvi korak u otkrivanju čarolije komunikacije i izražavanja kroz zvuk i sliku. Prilika za istraživanje medija od neprocjenjive je važnosti za razvoj djece, potičući ih na kreativnost i otvarajući im vrata uzbudljivog svijeta komunikacije.

🎬 U petak, 8. decembra 2023. godine u sklopu sedmične teme koja ima naziv “Radio i televizija” uputili smo se, poput malih istraživača, na uzbudljivo putovanje u svijet radio i televizije posjetivši Bosanskohercegovačku Radio – Televiziju (BHRT). 

🎬 Mališani su bili ispunjeni znatiželjom i oduševljenjem dok su korak po korak otkrivali tajanstvene prostorije gdje se stvaraju čarolije zvuka i slika koje svakodnevno doživljavamo na ekranima.
Zahvaljujemo se ekipi BHRT-a na srdačnom dočeku i pruženoj prilici da djeca vide i doživjeti dio atmosfere  iz studija i režije, istakla je Enisa Kurtović, odgajateljica iz vrtića “Radost”.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti