Vojnici s osmijehom: Neobična posjeta pripadnika Oružanih snaga BiH vrtiću

🧩 Druženje s najmlađima nije samo prilika za zabavu, već i za edukaciju o ulozi vojnika, njegovoj važnosti za sigurnost domovine te jačanje povjerenja i promocija sigurnosti i zajedništva.

🧩 Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su razbili predrasude o vojnicima kroz neobičnu posjetu vrtiću.

🧩 Vrtići: “Zeko”, “ŽIŠ”, “Mašnica”

🧩 Vrtić “Zeko” je posjetio vojnika Oružanih snaga BiH. Mališani su imali priliku da se upoznaju s ovim specifični  zanimanjem, njegovom uniformom, opremom, prslukom , šljemom, maskom protiv bojnih otrova, metcima i sadržajem prve pomoći. Potom su djeca plesala uz pjesmu “Za bolje sutra” i poželjela, sretan Dan Oružanih snaga svim vojnicima, istakla je Aida Agić, odgajateljica iz vrtića “Zeko”.

🧩 Vrtić “ŽIŠ”

Vrtic ŽIŠ obilježio je Dan Oružanih snaga BiH. Naima, vrtić su posjetila 3 vojnika, jedan je tata iz našeg vrtića. Djecu su upoznali s ovim specifičnim zanimanjem, zašto je važno, kakva im je uniforma i oprema.
Ovom prilikom se želimo zahvaliti ljubaznim vojnicima, istakla je Anela Mulahusić, odgajateljica iz vrtića “ŽIŠ”.

🧩 Vrtić “Mašnica”

Povodom 1. decembra – Dana Oružanih snaga BiH djecu smo, uz pomoć slika, upoznali s zanimanjem vojnik, opremom i poslovima koje vojnik obavlja. Djeca su crtala na temu “Vojnik”, te su gradili kasarnu za vojnike od velikih lego kocki, istakla je Edina Zuban, odgajateljica iz vrtića “Mašnica”.

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti