Svečana proslava Dana državnosti BiH u vrtiću “Višnjik” uz posjetu ambasadora Brazila

🇧🇦 Uzbuđenje u zraku, zastave podignute visoko, i osjećaj ponosa što prožima srca najmlađih članova naše zajednice označavaju blistavu proslavu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

🧑‍🤝‍🧑Djeca vrtića “Višnjik u povodu Dana državnost BiH su putem bogatog repertoara stvarali nezaboravne trenutke koji će oblikovati njihovo razumijevanje patriotizma, ljubavi prema svojoj zemlji i međunarodne saradnje.

💫 Uz to, posebnu čast im je ukazao gospodin Lineu Pupo de Paula, ambasador Brazila koji je svojim prisustvom obogatio proslavu i otvorio vrata raznolikosti i međunarodnom prijateljstvu.

❤️ Podrška i saradnja s uvaženim ambasadorom realizovana je zahvaljujući roditeljki Vanji Mujić.

🖌️ Dječak Kan Aščić je s ljubavlju naslikao prekrasan likovni rad kao poseban poklon za ambasadora, izražavajući svoju kreativnost i želju za dijalogom između kultura.

🇧🇷 Bosna i Hercegovina je u mom srcu, a djeca su budućnost i ja sam prije svega tu, da na neki način pokažem da postoji nada, da ima nade i da će sve biti uredu u budućnosti, istakao je između ostalog Lineu Pupo de Paula, ambasador Brazila.

💫 U svim našim vrtićima se obilježava Dan državnosti BiH. Bitno je kod djece od najranije dobi razvijati osjećaj ljubavi prema domovini, pripadnosti prije svega porodici, pa onda vrtiću, gradu i domovini, istakla je između ostalog Ilda Bekrić, direktorica JU “Djeca Sarajeva”.

💫 Željeli smo kod djece razviti patriotizam, nacionalni ponos, multikulturalnost i međunarodno razumijevanje, potaknuti saradnju kroz timski rad, umjetnički izraz”.

💫 Putem ovakvih druženja djeci ćemo pomoći da cijene raznolikost kultura kako bi razumjeli važnost međunarodne saradnje. Ujedno se želim zahvaliti ambasadoru, direktorici, stručnim saradnicima, roditeljima, djeci i timu vrtića “Višnjik”, te TVSA na medijskoj podršci, istakla je Indisa Klino, odgovorna odgajateljica vrtića “Višnjik.

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti