Proslava radosti i nade: Međunarodni dan djeteta – 20. novembar II dio

👩🏻‍🦰👲🏻Međunarodni Dan djeteta, obilježava se svake godine 20. novembra, predstavlja priliku da se naglasi važnost prava svakog djeteta na siguran, sretan i zdrav život. Ovaj dan je posvećen promociji dobrobiti djece širom svijeta, podsećajući nas na odgovornost koju dijelimo u stvaranju svijeta u kojem svako dijete može ostvariti svoj puni potencijal. Međunarodni Dan djeteta ističe važnost saradnje i zajedničkog napora u izgradnji bolje budućnosti za najmlađe članove našeg društva.

👩🏻‍🦰👲🏻U vrtiću, svaki dan je prilika za podršku i razvoj djece, ali 20. novembar posebno ističe važnost djetinjstva i prava svakog malog pojedinca.

Međunarodni Dan djeteta je dan radosti, ljubavi i zajedništva te prilika da se osjećaju sigurno, voljeno i podržano dok rastu i razvijaju se u buduće članove društva.

💫Vrtići: “Bulbuli”, “Razigrani dani”, “Iskrica”, “Pčelica”, “Srećica”

💫 Vrtić “Bulbuli”

Međunarodni dan djeteta u vrtiću“Bulbuli” su obilježili kroz prigodan sadržaj, djeca su se predstavila s dječijim pravima te su uživala u šetnji i igri.

💫 Vrtići “Razigrani dani” i “Iskrica”

U vrtiću “Razigrani dani” obilježen je Međunarodni dan djeteta. Posjetila su nas djeca u 6. godini života iz vrtića”Iskrica”. Cilj druženja je bio upoznati djecu s Međunarodnim danom djeteta i zašto je važan te jačanje socijalnih odnosa među djecom, razvoj drugarstva i empatije.
Djeca su uživala u predstavi, recitalu i plesu.
Kroz ovakav vid saradnje u srcima djece gradimo most prijateljstva i zajedništva.
U znak zahvalnosti razigrani mališani su poklonili ruku prijateljstva dječici iz vrtića”Iskrica”, istakla je Mirha Muftić, odgovorna odgajateljica vrtića “Razigrani dani”.

💫 Vrtić “Pčelica”

Međunarodni dan djeteta obilježen je u vrtiću “Pčelica”, a mališani iz mješovite grupe djece od 3 godine do polaska u školu su se prisjetila dječijih prava.

💫 Vrtić “Srećica”

Djeca iz vrtića “Srećica”,obilježila su Međunarodni dan djeteta,prisustvovanjem  na svečanosti realiziranoj u vrtiću “Dječiji grad”. Bilo je pjesme, igre, osmijeha i puno aplauza za drugare.
Ovom prilikom se zahvaljujemo na pozivu i želimo djeci cijelog svijeta sretan ovaj dan, a i svi ostali da budu ispunjeni radošću i veselju, poručila je Suanita Banda, odgovorna odgajateljica vrtića “Srećica”.

💫

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti