Proslava radosti i nade: Međunarodni dan djeteta – 20. novembar I dio

👩🏻‍🦰👲🏻Međunarodni Dan djeteta, obilježava se svake godine 20. novembra, predstavlja priliku da se naglasi važnost prava svakog djeteta na siguran, sretan i zdrav život. Ovaj dan je posvećen promociji dobrobiti djece širom svijeta, podsećajući nas na odgovornost koju dijelimo u stvaranju svijeta u kojem svako dijete može ostvariti svoj puni potencijal. Međunarodni Dan djeteta ističe važnost saradnje i zajedničkog napora u izgradnji bolje budućnosti za najmlađe članove našeg društva.

👩🏻‍🦰👲🏻U vrtiću, svaki dan je prilika za podršku i razvoj djece, ali 20. novembar posebno ističe važnost djetinjstva i prava svakog malog pojedinca.

Međunarodni Dan djeteta je dan radosti, ljubavi i zajedništva te prilika da se osjećaju sigurno, voljeno i podržano dok rastu i razvijaju se u buduće članove društva.
💫 Vrtići: “Lužani”, “Umihana Čuvidina”, “Zeko”, “Bajka”

💫Vrtić “Lužani”

Međunarodni dan djeteta  obilježili su humanitarnim bazarom pod nazivom “Od djece za djecu Palestine” prodajom kolača, raznih okusa čajeva i limunade , a sav prihod od prodaje će biti usmjeren za djecu Palestine.

💫Vrtić “Umihana Čuvidina”

Povodom Međunarodnog dana djeteta posjetili su igraonicu “Lavlje srce” – Safet Zajko.

💫Vrtić “Zeko”

Povodom Međunarodnog dana djeteta posjetili su vrtić “ŽIŠ”, kojo proliko su se družili, igrali i plesali s djecom i Kiketom.

💫Vrtić “Bajka”

Obilježavanje Međunarodnog dana djeteta s djecom iz odgojne grupe od 2 do 3 godine života.

💫

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti