Radost djetinjstva: Vrtić “Dječiji grad” svečano obilježio Međunarodni dan djeteta

👩🏻‍🦰👲🏻 Međunarodni dan djeteta podsjeća nas na važnost poticanja ljubavi, obrazovanja i radosti u životima naših najmlađih. Djeca su naša budućnost, i stoga je od presudne važnosti pružiti im podršku i poticati ih da sanjaju velike snove.

👩🏻‍🦰👲🏻 Svečanost pod nazivom “Radost djetinjstva” organizirana je danas u vrtiću “Dječiji grad”, Javna ustanova “Djeca Sarajeva”. Djeca su u veselju i igri obilježila Međunarodni dan djeteta,uz obilje smijeha, ljubavi i kreativnosti.

💫 Inicijative poput ove imaju dugotrajan utjecaj na našu zajednicu. Promicanje prava djece, podrška njihovom razvoju i osiguravanje sretnog djetinjstva su ciljevi koje trebamo njegovati ne samo danas, već svaki dan. Neka ova svečanost bude podsjetnik da smo svi odgovorni za budućnost naših najmlađih sugrađana”, istaknula je resorna ministrica Hota-Muminović.

💫 Danas smo okupljeni kako bismo proslavili ono najsvjetlije u našim životima – djetinjstvo. Imali smo čast primiti ministricu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naidu Hota-Muminović, koja je uručila našoj ustanovi prigodne poklone za mališane. Hvala ministrici na prekrasnim poklonima koji su djeci dodatno uljepšali današnji dan.

💫 Uz raznolike aktivnosti, naša djeca su izvela interesantne i kreativne plesne tačke koje su oduševile sve prisutne, uključujući i dogradonačelnika Grada Sarajeva, Samira Avdića,  istakla je Ilda Bekrić, direktorica JU “Djeca Sarajeva.

💫 Sretan Vam Međunarodni dan djeteta, neka radost djetinjstva ispuni svaki kutak naših vrtića!

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti