Obilježen Dan slovenačke hrane s mališanima vrtića “Skenderija” i predstavnicima Veleposlanstva Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini

🐝 Dan slovenačke hrane, koji se obilježava svakog trećeg petka u novembru, ističe važnost prepoznavanja i čuvanja bogatstva slovenačkih prehrandbenih proizvoda.
U znak podrške ovom važnom događaju, zamjenik ambasadora Zvone Žigon, zajedno s kolegama iz Veleposlanstva Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini (VSA), posjetio je djecu odgojne grupe u 6. godini života u vrtiću “Skenderija” .

🐝 U veselom ozračju vrtića, ambasadorski tim iznenadio je mališane i njihove odgajateljice, darujući im tradicionalne namirnice: domaći hljeb, puter, med i sočne jabuke. Djeca obučena u simpatične pčelice, oduševila su se posjetom, te su goste dočekala s pjesmama i recitacijama o pčela i medu.

🐝 U znak zahvalnosti, mališani su poklonili ambasadi pravi umjetnički rad, stvoren s ljubavlju i maštovitošću jednog od vrtićkih umjetnika.

🐝 Ova srdačna razmjena iskustava i vrijednosti predstavlja dragocjen doprinos jačanju saradnje između Slovenije i Bosne i Hercegovine, naglašavajući važnost partnerskog dijeljenja kulturne baštine i tradicije među najmlađima. Kroz ovakva međunarodna druženja, u srcima djece ostavljamo neizbrisiv trag, gradeći most između različitih kultura putem ljubavi prema zdravoj hrani, umjetnosti i zajedničkim trenucima radosti, istaknula je Ilda Bekrić, direktorica Javne ustanove “Djeca Sarajeva”.

Pjesma “Leti 🐝 malena”

https://youtu.be/0-_h8Pyeu_k

Na Dan slovenačke hrane i tradicionalnog slovenačkog doručka, 17. novembra, zamjenik ambasadora Zvone Žigon sa kolegama iz VSA posjetio je djecu najstarije grupe vrtića Skenderija u Sarajevu. Djeca su od VSA dobila hljeb, puter, med, jabuke i med. Iznenadili su predstavnike ambasade – obučene u pčele – slatko otpjevanom pjesmom i recitacijom o pčelama, a ambasadi poklonili pravi umjetnički rad jednog od mališana.

Pogledajte više na linku:
https://fb.watch/onotf5Y5fz/?mibextid=RUbZ1f

 

Podijeli na socijalnim mrežama

Facebook
LinkedIn
Twitter
Povezane vijesti